Wel of niet claimen

15 juli 2005
Wel of niet claimen autoschade?

Dat u uw auto verzekert, spreekt voor zich. Alleen, hoe uitgebreid doet u dat? Houdt u het bij de verplichte WA-dekking of beschermt u uw heilige koe met de meest uitgebreide dekking? Het kostenplaatje geeft hierbij vaak de doorslag. Immers, hoe uitgebreider u uw auto verzekert, hoe meer premie u betaalt. Maar ook als uw auto daadwerkelijk schade oploopt, kan een goede afweging lonend zijn: claimt u de schade bij de verzekeraar of is het verstandiger om deze uit eigen zak te betalen?

TRAP OP, TRAP AF

Als u een autoverzekering afsluit, wordt u ingedeeld op een van de treden van de zogenaamde ‘bonus/malus-ladder’. Hoe hoger u op de ladder staat, hoe meer premiekorting u ontvangt. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt, klimt u een treetje op de ladder. Maar op het moment dat u een schade claimt bij de verzekeraar, zakt u een aantal treden terug. En daarmee komt u ook terecht bij een lager kortingspercentage. Een schadeclaim heeft hierdoor bijna altijd gevolgen voor de premie die u betaalt. Ook de komende jaren.

WEL OF NIET CLAIMEN?

Als u te maken krijgt met schade is het daarom verstandig na te gaan hoeveel extra premie u de komende jaren kwijt bent als u de schade laat vergoeden door de verzekeringsmaatschappij. De kans is groot dat u voordeliger uit bent als u een kleine schade voor eigen rekening neemt. Uw assurantie-adviseur kan dit precies voor u uitrekenen. Bij de meeste autoverzekeringen kunt u overigens achteraf, veelal tot een (half) jaar na de schade, alsnog besluiten de schade zelf te betalen. Uw no-claimkorting wordt dan met terugwerkende kracht hersteld.

ADVIES LOONT!

Uw financiėle belangen staan centraal in onze dienstverlening. Daarom bekijken wij graag gratis en vrijblijvend hoe u het voordeligst uit kunt zijn. Ook als u onverhoopt te maken krijgt met schade aan uw auto rekenen wij graag voor u uit hoe u zoveel mogelijk geld bespaart. Bel ons dus gerust voor een deskundig advies. Het telefoonnummer is: 0497 38 39 30.

Of kom langs op ons kantoor. U zult zien dat ons advies lonend is!