Algemene schademelding  toon HTML-versie van het document

Heeft u een autoschade?

Bij ruitbreuk, storm- waterschade of een eenzijdige aanrijding, kunt u het formulier downloaden door op het plaatje hieronder te klikken. Het is belangrijk dat u het formulier en zo compleet mogelijk invult. Waarna u het formulier naar ons kantoor stuurt of afgeeft. Let erop dat u op beide bladen (voor en achterkant) uw handtekening zet.

N.B. Bij een schade waarbij een tegenpartij betrokken is, is het van belang dat beide partijen het formulier invullen en ondertekenen.

 


Het waarborgfonds in vijf gevallen

Kortom, u lijdt schade die veroorzaakt is door een motorrijtuig, u bent er zelf niet voor aansprakelijk, maar u kunt de kosten toch niet op de verzekering van de tegenpartij verhalen. Dan kunt u beroep doen in de vijf volgende gevallen.
 
 
1.   De veroorzaker is met zijn motorvoertuig doorgereden, en u kunt zijn identiteit niet achterhalen.
2.   U weet wel wie de bestuurder is, maar het voertuig blijkt niet verzekerd te zijn.
3.   De veroorzaker is niet verzekerd omdat hij wegens geloofsovertuiging daarvoor een vrijstelling heeft en u kunt met hemzelf de schade niet of niet helemaal regelen.
4.   Het motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt was gestolen en de bestuurder wist dat. Let op: als uw auto (of bromfiets, motor, etz.) gestolen wordt, vergoedt het  Waarborgfonds niet de schade aan uw eigen voertuig.
5.   Het motorvoertuig was wel verzekerd, maar de verzekeringsmaatschappij is failliet.
   
Om een schade via het waarborg te claimen, kunt u onderstaande documenten downloaden en ingevuld aan ons toesturen.

Waarborgfonds folder toon HTML-versie van het document
Verzoek om schadevergoeding toon HTML-versie van het document
Getuigen verklaring