Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering
Een van de verzekeringen die behoren tot de groep levensverzekeringen is de uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is een must voor iedereen die het de nabestaanden niet wil aandoen om alles rond de begrafenis/crematie te laten regelen en financieren. Bij eens standaard uitvaart in een middelgrote stad moet u momenteel al rekening houden met een bedrag van rond de € 6.000,00 aan kosten. De overlijdensrisico verzekering die u mogelijk in verband met uw hypotheek of in verband inkomen ten behoeve van de achterblijvende partner heeft afgesloten is zeker niet bedoeld voor het regelen en betalen van de uitvaart. (daarnaast zijn deze verzekeringen tijdelijk van aard en zal het overlijden hopelijk pas plaatsvinden nadat de tijdelijke overlijdens risico verzekering al lang geen dekking meer verleend !

Voor wat betreft de uitvaartverzekeringen adviseren wij de Amev-Ardanta. Dit is namelijk een van de uitvaartverzekeraars waar je niet een bepaald pakket (met vaststaande door de verzekeraar bepaalde uitvaaartondernemers en diensten) hoeft te verzekeren, maar waar je een vrije keuze hebt uit alle uitvaartondernemers te wereld. De Ardanta keert dan maximaal het door u te kiezen verzekerd kapitaal uit aan de door u gekozen uitvaartondernemer.

Om u een inzicht te geven in de kosten van een uitvaart hebben wij een uitvaartwaardemeter toegevoegd aan deze pagina. Zodra u op de afgebeelde afbeelding rechtsboven klikt komt u automatisch op deze waardemeter.

[Ga terug]